Courtyards

Our approach was to make the garden smaller whilst promising our clients that it would seem bigger. They’re delighted with the outcome!

A robust concept developed with the small side extension dividing the garden into two courtyards. By re-organising the internal spaces, introducing continuous sliding glass doors to both elevations, and materially treating inside and outside the same, the garden and kitchen space have merged creating one large family ‘room’.

The 1st floor layout was resolved with small structural alterations which enabled the family bathroom to be moved and accessed off the main circulation. The house is now an amazing 4 bed 2 bath home.

Client: @mrshannahhodges
Status: Completed 2018
Location: London Borough of Lambeth

Engineering: Graham Jones Associates Ltd
Photography: Megan Taylor

Existing Ground Floor Plan
Proposed Ground Floor Plan
Proposed First Floor Plan